1. Demam yang berlarutan serta hilang deria bau dan rasa

Jika boleh minum, minum sekurang kurangnya sebotol minuman SiHulk dan sebaik baiknya 3 botol dalam sehari pada bila bila masa selama 3 hari berturut turut walau pun sudah pulih. 

Bagi bayi, gunakan picagari dan diberikan sebanyak mungkin sehingga 100 ml sehari.

Jika tidak dapat minum, letak dan kepitkan ketiak dengan sebotol minuman SiHulk di sebelah kanan dan kiri dan tukar dengan dengan yang baharu bila warna air minuman ini berubah, atau tukar setiap 4 jam. Air yang sudah digunakan tidak boleh diminum dan buang ke dalam tong sampah. Ulangi sehingga mangsa boleh minum dan minum ikut aturan di atas.

2. Mengelak dan menghindari demam yang berlarutan serta hilang deria bau dan rasa

Cukuplah sekadar mengamalkan minuman SiHulk sebotol sehari sebaik baiknya 10 minit sebelum masuk waktu Zuhur iaitu waktu Istawa. Jika tidak mampu minum pada waktu ini, minumlah pada bila bila masa yang anda selesa. Anda boleh minum sebanyak mana yang anda mahu kerana SiHulk adalah hanya minuman dan bukan ubat ubatan. Bagi bayi, gunakan picagari dan diberikan sebanyak mungkin sehingga 100 ml sehari. Minumlah setiap hari atau jika anda keberatan, minumlah bila anda dapat merasai anda mula diserang 

3. Keradangan akibat pengambilan bahan bahan asing seperti keracunan yang telah masuk ke dalam darah

Cukuplah sekadar mengamalkan minuman SiHulk sebotol sehari sebaik baiknya 10 minit sebelum masuk waktu Zuhur iaitu waktu Istawa. Jika tidak mampu minum pada waktu ini, minumlah pada bila bila masa yang anda selesa. Anda boleh minum sebanyak mana yang anda mahu kerana SiHulk adalah hanya minuman dan bukan ubat ubatan. Bagi bayi, gunakan picagari dan diberikan sebanyak mungkin sehingga 100 ml sehari. 

4. Tindak balas selepas meminum Minuman Sihulk (Healing Crisis) yang bersifat sementara bergantung kepada tahap sihat seseorang

Tindak balas akan anda rasai dalam masa beberapa minit sahaja bergantung kepada taraf sihatnya seseorang:

 1. Mereka yang sihat tidak akan mengalami apa apa tindak balas melainkan lebih bertenaga
 2. Pening atau melayang bagi mereka yang bertekanan darha tinggi atau migrain
 3. Berair mata dan hidung bagi mereka yang resdung
 4. Sakit leher bagi mereka yang begok
 5. Sakit dada bagi yang asma
 6. Denyutan nadi yang tidak menentu bagi pesakit jantung
 7. Sakit urat saraf bagi yang mengidap diabetes
 8. Sakit perut bagi yang gastrik
 9. Sakit pinggang bagi yang sakit ginjal dan batu karang
 10. Sakit di tempat sendi sendi bagi pengidap gout
 11. Kadar gula dalam badan anda akan meningkat sehingga bacaan hyper tetapi tidak memitamkan anda
 12. Bacaan tekanan darah yang meningkat tetapi tidak memitamkan anda
 13. Bagi yang telah insulin, anda boleh terus mengambilnya tetapi hendaklah sentiasa mengambil bacaan kandungan gula agar anda tidak mengalami kekurangan gula melampau, Jika kandungan gula sudah turun, anda boleh mengurangkan dos insulin
 14. Bagi yang sudah dialisis, anda gantikan minuman air harian anda dengan sebotol SiHulk. Bila nada sudah mampu buang air kecil, ia adalah tanpa anda sudah tidak perlu dialisis lagi
Jika anda tidak mampu menahan sakit, anda boleh mengambil ubat tahan sakit yang dibenarkan

5. Waktu sesuai pengambilan minuman Sihulk. Walau bagaimanapun, anda boleh meminum minuman SiHulk pada bila bila masa yang anda selesa

Sila rujuk jadual dalam gambarajah di bawah dengan melihat jenis penyakit di bahagian kiri dan waktu mengikut waktu Solat di bahagian kanan

6. Gangguan aura negatif seperti halusinasi atau histeria

Bancuhkan air minuman SiHulk dengan sebaldi air dan digunakan untuk menjirus badan dari kepala hingga ke kaki pada waktu Maghrib (7:00 pm – 8:00 pm Waktu Malaysia). Sebaik sahaja mandi, pesakit hendaklah meminum sebotol minuman SiHUlk walau rasanya payau atau pahit. Ulang selama 3 hari berturut turut.

Pesakit yang diganggui aura negatif akan terasa minuman SiHulk berbeza dengan rasa sebenarnya yang masam masam manis, tetapi gangguan menyebakan pesakit terasa masin, pahit, payau dan tawar.

Jika gangguan masih berterusan atau pesakit sukar untuk dikawal, sila rujuk dengan pembekal SiHulk yang berpengalaman untuk menjalankan rawatan.

7. Sakit kepala dan ketegangan urat leher

Letakkan sebotol SiHulk dibawah tengkok dan bersandar kepadanya atau berbaring selama sejam hingga 4 jam. Kemudian buang minuman ini kerana ia sudah beracun. Jika terminum akan mendapat demam.

 

8. Badan Bahang

Peluk atau sentuh botol minuman SiHulk ke badan tanpa alas kain atau pakaian. Kemudian selimut biar panas dan berpeluh. Jangan buka selimut walaupun berpeluh kerana peluh akan mengeluarkan panas dari dalam badan.

Cara ringkas ialah masukkan botol minuman SiHulk ke dalam baju dan selimut. Sila guna selagi air tidak berbau, dan jika sudah berbau busuh bermakna ia sudah menyerap aura panas dan hendaklah dibuang.