Petua Cari Penawar Penyakit

Dunia dilimapahkan dengan jutaan produk kesihatan termasuk Malaysia sehingga pengguna keliru untuk memilih yang mana serasi dan murah harganya. Ramai yang mencuba satu demi satu yang akhirnya mengundang penyakit lain. Kedai kedai jamu dan farmasi hanya menjual dan mereka bukan pengeluar dan mereka memilih produk yang laris serta margin keuntungan yang besar. Berkesan atau tidak itu adalah hak pelanggan yang menjadi hakim

Apa yang berlaku sebenarnya kebanyak pegeluar ubat tidak mengilangkan poduk mereka. Mereka hanya menempahnya di kilang kilang besar dengan kadar timbangan berapa sekilo! kemudian produk ini akan diwarnakan menurut kehendak pembeli serta dibungkus (packing) dengan menarik agar mendapat perhatian pengguna.

Untungnya amat besar kerana dijual sekitar RM90.00 ddengan kos belian hanya RM5.00. Harga pun ada strategi supaya pengguna mampu untuk mencuba. Bagi pengguna yang ingin mencuba, mereka hanya membeli dan melihat kesannya selepas itu. Jika ada kesannya, maka dibeli lagi.

Bagi pengusaha TANPA KILANG cukup baginya pengguna membeli hanya sekali! Kenapa? Kerana untung RM85  dikalikan dengan yang mencuba 100,000 orang sudah RM0.85 juta!!!

Kemudian pengusaha TANPA KILANG ini mengeluarkan produk baharu lagi dengan warn, perisa dan bungkuan yang lain pula dengan menggunakan taktik yang sama.

Natijahnya adalah pengguna yang sengsara bahkan menderit seumur hidup kerana produk yang dibeli mengandungi bahan beracun dan berbahaya!j

Sebagai pengguna yang bijak, anda seharusnya menitik beratkan pembelian produk kesihatan. Benar! Kesihatan adalah penting kerana ia mampu menghalang seseorang untuk bebas bergerak dan ada yang membawa maut atau cacat yang kekal seperti kaki dipotong dan lumpuh! Produk kesihatan tidak sama dengan kain baju kerana ia dimakan atau diminum dan tersilap haribulan natijahnya menyesal seumur hidup. Anda mempunyai hak sebagai pengguna.

 

Ingin kami kongsikan beberapa perkara sebelum anda membeli produk kesihatan:

1. Syarikat Berdaftar – pastikan penjual memiliki syarikat berdaftar dan buka individu yang menjualnya kerana sekiranya ada perkara yang tidak diingini anda boleh mencarinya khususnya syarikat Sdn Bhd yang tertakluk kepada undang undang. Jika individu di media sosial, maka anda sangat berani mempertaruhkan nyawa anda

2. Dikilangkan sendiri oleh penjual bagi memastikan kesahihan produk serta bekalan yang berterusan. Jjika dibeli timbang kilo, bekalan akan terputus sekiranya pengusaha dan pengilang tidak lagi menyambung kontrak atau wujudnya perselisihan faham

3. Pengiktirafan oleh badan badan yang diiktiraf kerajaan seperti SIRIM tau makmal panel Kementerian Kesihatan Malaysia termasuk halal yang disahkan oleh pihak berwajib

4. Penyelidikan dan pembangunan prouk yang dijalankan melibatkan universiti atau badan yang diiktiraf dengan bukti bukti yang dilampirkan. Bukan sekadar dakwaan teknologi Japan atau Amerka Syarikat tanpa sebarang bukti klinikal.

5. Tidak mengandungi bahan kimia – perisa dan pewarna buatan serta bahan pengawet adalah penting bagi produk kesihatan. Bahan kimia adalah penyumbang besar kepada penyakit lain. Ia sebenarnya adalah racun yang tersembunyi yang bila bila masa sahaja akan menyumbang penyakit. Mana mungkin bahan kimia boleh menyembuhkan penyakit! Sedangkan penyakit yang dihidapi adalah berpunca daripada bahan kimia!

6. 100% kandungan organik adalah penting kerana pengambilan bahan organik sesekali tidak memudaratkan pengamalnya. Umpamanya buah jambu adalah organik dan ianya boleh dimakan oleh sesiapa sahaja tanpa mendatangkan kesan sampingan.

7.  Jangka waktu di pasaran produk juga penting kerana produk yang sudah lama di pasaran membuktikan ia diterima pengguna dan tidak mempunyai sebarang masalah dengan pihak berkuasa yang sentiasa memantau aduan awam.

9. Testimoni yang jelas dan tulen yang tidak direka dan dibayar juga penting sebagai rujukan tambahan. Prioduk yang baik dan mujarab akan dikongsi oleh pengguna yang ingin berkongsi kebaikan dengan orang lain.

 

SiHulk ialah minuman kultur madu lebah yang ditapaikan menjadi minuman dengan perisa ros.

  1. Dikilangkan dan dipasarkan oleh Nusara Resources Sd. Bhd (1004021-U) yang beralamat di No. 17, jalan sri Purnama 2/3, Kawasan perindutrian Sri Purnama, Johor Bahru.
  2. Disahkan selamat oleh SIRIM QAS dan makmal kesihatan panel Kemeneterian Kesihatan Malaysia setelah 2 tahun penyelidikan dengan fakulti Bio-sains dan kejuruteraan Universiti Teknologi laaysia
  3. Diiktiraf oleh brtitish Publishing House kerana elemen sains diserapkan ke dalam produk kesitanan.
  4. Bebas daripada bahan kimia dengan kandungan 100% organik sesuai untuk semua peringkat umur dan tidak memounyai pantang larang.
  5. Sudah 3 tahun di pasaran dengan ratusan video testimoni TESTIMONI

Leave a Comment